Borsele tot de Kern in actie op de Markt in Middelburg
Borsele tot de Kern in actie op de Markt in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

‘Borsele tot de Kern’ liet van zich horen in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Bewonersgroep ‘Borsele tot de Kern’ bracht vrijdagmiddag haar standpunten naar voren bij het provinciehuis in Middelburg. Een delegatie woonde de vergadering van Provinciale Staten over kernenergie bij en hield op het Abdijplein en de Markt een lawaai-actie en deelde flyers uit.

‘Borsele tot de Kern’ is een initiatief van een groep inwoners van de dorpen rondom de kerncentrale in Borssele. ‘Wij maken ons zorgen over de bouw van twee nieuwe kerncentrales in Borsele’, schrijft de groep op haar website. 

Lawaai-actie
De gemeente Borsele heeft eind 2022 alle inwoners een enquête toegezonden waarin ze worden gevraagd onder welke voorwaarden kerncentrales gebouwd zouden mogen worden. ‘Om daarover een mening te hebben, zou je eerst meer moeten weten over de gevolgen van nieuwe kerncentrales op de leefomgeving’, schrijft ‘Borsele tot de Kern’ op haar website. ‘Wij hopen een beeld te geven van deze gevolgen op de omgeving en op het leefklimaat.’ Vrijdag om 13.30 uur debatteertde de commissie Economie van Provinciale Staten over kernenergie. Afgevaardigden van ‘Borsele tot de Kern’ waren aanwezig op de tribune. Om 13.15 uur verzamelden sympathisanten zich onder de Lange Jan, waarna men naar het Abdijplein werd getrokken, waar een korte lawaai-actie werd gehouden en werd geflyerd. Van het Abdijplein liep het gezelschap naar de Markt. Daar hield men weer een korte lawaai-actie.

Meer informatie
Meer informatie over de bewonersgroep is te vinden op www.borseletotdekern.nl. De commissievergadering van vrijdag is terug te zien via https://channel.royalcast.com/provinciezeeland/#!/archived.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief