Parkour in Middelburg, 2019
Parkour in Middelburg, 2019 Foto: Edwin Mijnsbergen

Initiatieven gezocht voor ‘Samen voor een gezonder Middelburg’

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Heeft u een leuk idee om Middelburg nog gezonder te maken? Kom er dan mee! Maak kans op budget uit het Lokaal Preventieakkoord en dien van 1 februari tot 10 maart uw initiatief in via doemee.middelburg.nl.

In Middelburg is al veel te doen op het gebied van gezondheid. Toch zijn we op zoek naar nog meer initiatieven die bijdragen aan gezonde en gelukkige inwoners. Dit is het derde jaar dat er initiatieven worden verzameld voor het Lokaal Preventieakkoord.

Overleggen of pitchen
Behoefte om uw idee te overleggen? Maak dan gebruik van het telefonisch vragenuurtje op donderdag 9 februari van 12.00 tot 13.00 uur of donderdag 23 februari van 10.00 tot 11.00 uur, door te bellen met R. Mesu op 06 29 63 51 30. Liever uw idee pitchen? Geef dat aan bij het indienen, zodat u uw idee met volle overtuiging kunt toelichten aan de commissie die gaat over toewijzing van het budget.

Lokaal Preventieakkoord
Gezond zijn en gezond voelen is belangrijk. Een lang en gezond leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Roken, ongezonde voeding, te weinig bewegen en bovenmatig alcoholgebruik zijn de belangrijkste veroorzakers van ongezond gedrag. Maar gezondheid gaat over meer dan ‘niet ziek zijn’. Het gaat ook over het mee kunnen doen in de maatschappij, over een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren en over de omgeving waarin je leeft. Middelburg zet preventief in op gezondheid: voorkomen is beter dan genezen! We willen graag bijdragen aan gezonde en gelukkige inwoners. Dat kunnen we alleen samen met inwoners, ondernemers, verenigingen, zorg en onderwijs en allerlei andere partners. De thema’s waar het Lokaal Preventieakkoord zich op richt zijn: niet roken, gezond gewicht, verminderen van problematisch alcoholgebruik, mentale gezondheid en gezonde leefomgeving.

Voor welk thema heeft u een geweldig idee? Welke acties vindt u belangrijk? Dien voor 10 maart uw initiatief in op doemee.middelburgers.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief