Te gast bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg
Te gast bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg Foto: Kunst & Cultuurroute Middelburg

Te gast bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - In het weekend van 4 en 5 februari opent de route het kunstjaar met het thema ‘gasten’. Bij de aangesloten ateliers en galeries zijn kunstexposanten te gast van 1 tot 5 uur. Zij exposeren eigen werk dat vaak op een verrassende manier aansluit bij het werk van de atelierhouder. Hieronder volgt voor u een greep uit het interessante aanbod.

Bij Middelburg Schilderkunst, Schuitvlotstraat 3 is Karin Starmans te gast. Haar prachtige schilderijen van Maria met kind stralen vooral hoop uit. Gastexposant Jeltje Ratsma toont bij de roofprint pers, Bellinkstraat 25,  in verf en inkt verrassende portretten van voorbijgangers. Dat abstracte objecten en tekeningen van Vincent Hamel spanning en rust krijgen vanwege hun verhouding, gelaagdheid en materiaalgebruik ondervind je bij Atelier Nanky de Vreeze, Kinderdijk 10. GalerieGerritse, Londensekaai 19 heeft zelfs twee kunstenaars te gast; sieradenontwerpster Sophie Noens en fotograaf Jeroen Kegels. In hun beider werk is het contrast tussen donker en licht nadrukkelijk aanwezig. Marian Sturkenboom is te gast bij porselein atelier Petra Bouwman, Bellinkstraat 35. Siliconen, staal- of nylondraad, hars of objecten uit de natuur worden door haar kunstig verwerkt tot magische sierraden. 

Kleibeelden van Bartha Breman zijn te bewonderen bij Atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38 en bij Atelier Blauwe Hope, Seisweg 78,  is schilderes Emily Niemantsverdriet het hele weekend aanwezig.Nieuwe deelnemer van de kunstroute is de Vlaamse Rosette Verschueren in De Coraalboom aan de Singelstraat 70. Haar werk in houtskool, olieverf, pastelkrijt of sanquine op dragers van papier, canvas of op muren, van portretten, bloemen, ruïnes of bomen vormen voor haar een bron van troost. Haar expositieruimte is volgens ons de kleinste van Middelburg maar daardoor zeker niet minder interessant.  

En wie niet genoeg krijgt van kunst en cultuur kan dit weekend terecht bij “Het Lokaal” aan het Zusterplein 8 waar de Rotterdamse kunstenaar Ronald Baseler o.a. in stencil graffiti, actuele thema’s als Black live Matter, Oekraïne en Bitcoin onder het voetlicht brengt. We ontvangen u maar wat graag als onze gast in dit openingsweekend van de kunst- en cultuurroute. Zie voor het complete aanbod: www.kunstroutemiddelburg.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief