Afbeelding
Foto: Gemeente Veere

Het Blauwe Schuurtje in Veere gerestaureerd

Door: Redactie Algemeen

VEERE - Wethouder Bert Tuk leverde op woensdag 1 februari 2023 het gerestaureerde Blauwe Schuurtje op de hoek van de Simon Oomstraat en Wijngaardstraat in Veere op. De restauratiewerkzaamheden hebben de afgelopen periode plaatsgevonden. 

Het Blauwe Schuurtje is een bijzonder karakteristiek en beeldbepalend gebouw op de hoek van de straat aan de Wijngaardstraat in Veere. Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de gemeente Veere vonden deze restauratie een mooi initiatief. Dit initiatief is dan ook als project ‘Herstel Kleine Cultuurhistorische Elementen’ met een subsidie gehonoreerd door gemeente Veere. 

Herstel Kleine Cultuurhistorische Elementen
De Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) is vanaf 2003 bezig met het project ‘Herstel Kleine Cultuurhistorische Elementen’. De gemeente Veere steunt al sinds 2011 in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Zeeland de restauratie van kleine cultuurhistorische elementen die niet formeel beschermd zijn maar die samen wél het karakter van het Zeeuwse landschap vormen en die dreigen te verdwijnen. Door het geven van een bijdrage aan de SLZ kan het project ‘Herstel aan Kleine Cultuurhistorische Elementen’ in de gemeente Veere voortgezet worden. Door het restaureren blijven deze ‘Kleine Cultuurhistorische Elementen’ behouden in de gemeente Veere.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief