Het team van AllYourz met de prijs
Het team van AllYourz met de prijs Foto: AllYourz

Allyourz wint Zeeuwse PioniersPrijs 2023, publieksprijs voor Morningstar Sleeps

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Allyourz.nl, het toeristische en boekingsplatform waar je de Zeeuwse accommodaties én activiteiten kunt zien en ook gelijk kunt boeken, heeft de Zeeuwse PioniersPrijs gewonnen. Zeeuwse ‘matrassendisruptor’ MorningStar Sleeps won deze editie de PublieksPrijs.

Het Zeeuwse platform Allyourz uit Middelburg, dat de strijd aangaat met de grote internationale platformen zoals booking.com, werkt aan het trekken van meer bezoekers naar de bestemmingen in Zeeland en zorgt ervoor dat Zeeuwse ondernemers minder afhankelijk zijn van de buitenlandse boekingssites, die veel provisie vragen. Ook helpt het bedrijf de digitale relatie van ondernemers met hun klanten te herstellen, een relatie die bij de grote spelers vaak verloren gaat.

Zeeuwse pioniersgeest
Oprichters Adjan Kodde en Maaike van Geloven zijn erg blij met de prijs. “Het laat zien dat we iets unieks hebben neergezet, wat echt goed is voor Zeeland. Deze aandacht helpt ons om de ingezette groei verder aan te jagen.” Volgens de jury is het nogal wat om zo vanuit Zeeland de strijd aan te gaan met die grote internationale partijen, om alle soorten accommodaties op een plek te tonen en dan ook nog met al die informatie en activiteiten erbij. Allyourz heeft het zich niet makkelijk gemaakt, maar ze gaan voor dat waar ze in golven en helpen daarmee de Zeeuwse ondernemers echt en zetten tegelijkertijd heel Zeeland op de kaart. Ze hebben de Zeeuwse pioniersgeest en ondernemerschap en zijn daarmee de terechte winnaar.”

Won Yip
Naast een kunstwerk, gemaakt door Henk Vierveijzer, en de 5.000 euro prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants, is vooral de media-aandacht enorm waardevol voor de genomineerden en winnaars. De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens het Jaar-Event van netwerkstichting De Zeeuwse Connectie in Middelburg, waar als speciale gast ook horeca-tycoon Won Yip aanwezig was, als ‘Zeeuw buiten Zeeland’. Hij vertelde de bijna 400 aanwezigen over zijn Zeeuwse achtergrond en successen als ondernemer.

Publieksprijs
MorningStar Sleeps uit Domburg, de Zeeuwse disruptor op de Nederlandse matrassenmarkt, kreeg dit jaar de meeste publieksstemmen. Deze twee jonge Zeeuwen willen met hun Morningstar Sleeps matrassen de slaapwereld veroveren en zijn in korte tijd al flink op weg. “Met het allerbeste matras voor de beste prijs, op een eerlijke manier, want dat is Zeeuws.”, geven de oprichters Jamie Lemsom en Milan Roelofs aan.De andere genomineerden dit jaar waren Famateq uit Yerseke, de Zeeuwse Mosselburge SEABØR en de Semi-submersible Mussel Farm (SMF) van OOS International. Zoals ieder jaar was het voor de jury weer een hele klus om uit zulke diverse kanshebbers een winnaar te kiezen. “Het geeft aan dat er heel veel mooie Zeeuwse initiatieven zijn die met pionieren tot stand zijn gekomen. Daar mogen we trots op zijn en die trots moeten we vooral ook flink laten blijken en actief uitdragen, want dat is goed voor Zeeland. Dat is het idee achter deze prijs.”

Zeeuwse Connectie
Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van dertienduizend actieve en betrokken Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Offline, met borrels en bijeenkomsten in Zeeland en de Randstad en online op social media zoals Facebook, Linkedin en Twitter. De Zeeuwse Connectie is ook initiatiefnemer van ZeeuwseVacaturebank.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief