Overzicht van het voormalig eiland Noord-Beveland met aan de zuidzijde Veerse Meer en aan de Noordzijde Oosterschelde en Noordzee
Overzicht van het voormalig eiland Noord-Beveland met aan de zuidzijde Veerse Meer en aan de Noordzijde Oosterschelde en Noordzee Foto: Izak van Maldegem/ Sky Pictures

Rapport doorrekening gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid later gereed

Door: Redactie Algemeen

ARNEMUIDEN - Ten behoeve van de gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid is een aantal denkrichtingen geschetst voor de mogelijke oplossingen in dat gebied, waaronder Arnemuiden en Lewedorp. Inwoners van Arnemuiden en Lewedorp ervaren al langere tijd een toename van het verkeer. De denkrichtingen moesten nog doorgerekend worden. Een extern adviesbureau doet dat voor de gemeente Middelburg. De verwachting was dat we dit rapport op 1 maart in het Bestuurlijk Overleg van het project Gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid konden bespreken. Helaas is het rapport nog niet gereed en is het dus nog niet besproken. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe lang het gaat duren, de voorlopige inschatting is over 2 maanden.

Voor de Gebiedsontsluitingsvisie Veerse Meer Zuid zijn voorstellen ontwikkeld voor een ontsluiting van het Veerse Meer Zuid-gebied. De ontwikkeling en realisatie van dergelijke grootschalige infrastructuurprojecten kent zeer lange doorlooptijden, vaak langer dan 15 jaar. Om die reden heeft de gemeenteraad van Middelburg aan het college de opdracht gegeven om voorstellen uit te werken die voor de korte en middellange termijn een verbetering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het gebied Veerse Meer Zuid (waaronder Arnemuiden en Lewedorp) opleveren.

Denkrichtingen
In dit kader zijn twee denkrichtingen ontwikkeld voor maatregelen op de doorgaande route in Arnemuiden in samenhang met aanpassingen aan de Nieuwe Kraaijertsedijk (gemeente Goes en Borsele) en Calandweg (gemeente Middelburg). De verkeerskundige en financiële doorrekening wordt nu gedaan door een extern adviesbureau. Zij beoordelen de varianten ook op de effectiviteit op het gebied van verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid. Als uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat de denkrichtingen kansrijk zijn, dan legt de gemeente die voor aan het Bestuurlijk Overleg van het Project Gebiedsontsluiting Veerse Meer Zuid. Het Bestuurlijk Overleg bestaat uit Gemeente Goes, Gemeente Borsele, Gemeente Middelburg, Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland. De varianten worden vervolgens ook in een participatief traject met bewoners en belanghebbenden nader uitgewerkt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief