Het filiaal van C&A in de Lange Delft in Middelburg
Het filiaal van C&A in de Lange Delft in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

De sluiting van de winkel in Middelburg staat niet op zichzelf. In oktober 2022 schreef de website Retailtrends dat de modeketen in een jaar tijd bijna zeventig winkels in Europa heeft gesloten, waarvan meer dan de helft in Nederland, België en Duitsland. Er zijn op dit moment nog 98 filialen in Nederland. Daarvan zullen er nog een aantal worden gesloten. Behalve in Middelburg bijvoorbeeld ook in Amstelveen. De beslissing om de Middelburgse vestiging te sluiten lijkt niet gebaseerd te zijn op tegenvallende bedrijfsresultaten. Diverse bronnen meldden tegenover Omroep Zeeland dat het huurcontract afloopt, en dat een andere winkel een hogere huurprijs voor het pand wil betalen. Eigenaar FRIS Investment Care heeft nog niet gereageerd op dat bericht. De PZC meldt dat volgens C&A de Middelburgse vestiging sluit na een intern onderzoek hoe de winkel presteert. De winkels in Vlissingen, Goes en Sluis blijven wel open.

Giny Boer is sinds januari 2021 CEO van C&A Europa. De omzet van C&A over 2021 werd geschat op 5,6 miljard euro, waarvan slechts tien procent online wordt gegenereerd. Boer wil dat dit in 2025 vijftig procent zal zijn. C&A is met 1300 winkels nog altijd een van de grootste modeketens van Europa.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief