Crescendo 125 jaar
Crescendo 125 jaar Foto: PR

Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

Algemeen

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

Bovendien is dirigent Dick Broers alweer 10 jaar dirigent van Crescendo, een extra reden voor een feestelijke muzikale avond.  Dick is o.a. ook dirigent van de Blue Jeans Big Band en daarom is deze band uitgenodigd om het jubileumjaar van Crescendo en van Dick Broers extra luister bij te zetten. En als klap op de vuurpijl zal ook Isabel Provoost haar medewerking aan deze jubileumuitvoering verlenen. Kortom, de uitvoering op 25 maart zal een muzikaal feestje worden waarin afwisselend Crescendo en de Bigband al dan niet gezamenlijk met Isabel Provoost zullen optreden. 

Brassband Crescendo is in 1898 opgericht als fanfare orkest. In 1968, 45 jaar geleden, werd het orkest getransformeerd naar een Brassband. Crescendo is ene begrip in Oostkapelle en naast de jaarlijkse uitvoering treedt de band regelmatig op zoals op Koningsdag, bij de intocht van Sinterklaas en op de Oostkapelse dag. Crescendo probeert ook de jeugd warm te maken voor de brassband muziek en werkt hiervoor samen met Brassband Middelburg.

The Blue Jeans Big Band is opgericht in 1977 door jonge muzikanten van het Zeeuws Jeugdorkest tijdens een tournee door Engeland. De huidige leden zijn afkomstig uit heel Zeeland. Het repertoire bestaat voornamelijk uit originele arrangementen van bigbands uit de Swingperiode. Grote inspirator is de muziek van Count Basie. Maar ook schuwt de band muzikale uitspatjes niet. Sinds 2007 staat de band onder leiding van Dick Broers.

Isabel Provoost zingt al vanaf haar jongste jaren. In 2014 deed ze mee aan The Voice Kids en in 2017 aan The Voice en werd bij beide tweede. Sindsdien timmert ze hard aan de weg, zowel solo, met haar band als samen met grote namen in de muziek. Haar zelfgeschreven liedjes vertellen een persoonlijk verhaal geïnspireerd door persoonlijke gebeurtenissen. Met haar nieuwe album is ze gegroeid naar het genre waar ze zich het liefst in thuis voelt: R&B.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief