Afbeelding

Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

Nathan Wildman is assistant professor Filosofie aan Tilburg University en lid van TiLPS (Tilburg Center for Moral Philosophy, Epistemology, and Philosophy of Science). TiLPS is een erkend centrum voor filosofisch onderzoek naar morele en wetenschappelijke praktijken, vaak in dialoog met andere disciplines. Zijn onderzoek focust zich op fundamenten van modaliteit, de aard van fictie en fictieve waarheid en de esthetiek van interactieve ficties. Hij heeft een aantal publicaties op zijn naam staan, onder andere in Analysis, Philosophical Studies en het Journal of Aesthetics and Art Criticism.

De meet up in de ZB aan de Kousteensedijk in Middelburg begint vanavond om 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via https://dezb.op-shop.nl/4008/meet-up-ai-art/23-03-2023.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief