Onno Jongewaard
Onno Jongewaard Foto: Mieke Wijnen

Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

Rode draad is deze zondagmiddag vooral keramiek en beeldhouwen. 

José Clarijs exposeert met Zeeuwse beeldjes, vogels en bloemen van keramiek in Het Lokaal aan het Zusterplein 8. Beeldhouwer Bertha Breman werkt daarentegen graag met serpentijn, marmer, Belgische hardsteen of graniet maar ook met klei. Haar werk is tezamen met het geometrische en minimalistische werk van Bert Breman te zien bij juwelier en edelsteenkundige Anne de Kam aan de Seisweg 78.

Bij Cultuurhuis Kuiperspoort exposeren cursisten met hun werk dat zij afgelopen periode gemaakt hebben, waaronder werken van keramiek.In het 17e eeuws Pakhuis 22 aan het Oostkerkplein heeft Onno Jongewaard zijn beeldhouwatelier en expositieruimte. “Met hamer en beitel probeer ik als het ware in de ziel van het harde steen te kijken. Zo ontstaat mijn handschrift waarin het abstracte en het organische samen dansen” aldus Jongewaard. Silvia Kooman is deze zondag zijn gastexposant met haar kleurrijke acylschilderijen waarin de bewegende en altijd veranderende natuur de hoofdrol speelt.  Maar ook bij de permanente tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ en in de kabinetten van de Wonderkamers van het Zeeuws Museum is volop keramiek te bewonderen. (Voor het Zeeuws Museum betaalt u entreegeld). 

Kom naar de kunst- en cultuurroute en geniet van het aanbod. Kijk voor uitgebreide informatie en inspiratie op www.kunstroutemiddelburg.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief