Winnaars en deelnemers Skills The Finals 2023
Winnaars en deelnemers Skills The Finals 2023 Foto: Scalda

Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

Door: Redactie Algemeen

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

Scalda is ontzettend trots op de studenten die uitgedaagd zijn tot excellent vakmanschap, echt een superteam. “Ik ben stiekem heel erg blij dat ik op het podium ben gekomen,” zegt student Kim Dalebout, zilverenmedaillewinnaar van Scalda. “Deze wedstrijd en het hele leerproces dragen heel erg veel bij aan mijn professionele ontwikkeling. Ik ben ontzettend blij dat ik aan Skills heb meegedaan!”

Trots
Een topprestatie waar Scalda trots op mag zijn!” aldus Yessin van der Linde, deelnemer van de wedstrijd Leisure & Hospitality namens Scalda. “Toen mijn medestudenten in de prijzen vielen voelde ik me vooral enorm trots! Je merkte bij iedereen zenuwen. Ondanks die zenuwen was het enorm gezellig. Ik heb het geen moment niet naar mijn zin gehad. ” aldus Van der Linde.“Het zijn geweldige dagen”, aldus Bianca van der Meijden, Skills Coördinator Scalda. “Spanning, presteren onder druk, leuke mensen ontmoeten, concurrentie en een superteam studenten om je heen. Naast de euforie van de winnaars zijn er ook wel teleurstellingen te verwerken. Iedere student doet zijn uiterste best. Voor ons zijn de deelnemers allemaal toppers. Ze behoren sowieso allemaal bij de beste acht beroepsbeoefenaars van Nederland. Daar zijn we als school inderdaad trots op.”

Goede voorbereiding loont
Scalda scoort erg goed in vergelijking met de andere mbo-scholen. Vooraf vinden maandenlang intensieve trainingen plaats, zowel op de vakskills als skills op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. In een paar maanden tijd worden de Scalda-deelnemers een hecht team. Bianca: “tijdens de wedstrijden trekken we van woensdag tot en met zaterdag samen op en gaan alle uitdagingen en spanningen samen aan, na onze intensieve teambuilding voelt dat ook vertrouwd.”

Skills The Finals: talentenkweekvijver
Aan het grootste beroepen-event van Nederland, Skills The Finals, deden in totaal 650 talentvolle mbo-studenten en vmbo-leerlingen mee. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talentenkweekvijver voor de arbeidsmarkt. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands.

WorldSkills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukken WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands ook vakwedstrijden voor vmbo’ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt ook Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Alle uitslagen zijn te vinden via https://worldskillsnetherlands.nl/stf/uitslagen/.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief