Museum Arnemuiden
Museum Arnemuiden Foto: Museum Arnemuiden

Museum Arnemuiden weer open voor publiek

Door: Redactie Algemeen

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

Het team van het museum heeft de afgelopen periode druk hard gewerkt aan het opknappen van de gang van ‘t Uusje. Na een inbraak hebben de medewerkers meteen ook andere zaken aangepakt, zodat alles er weer schoon en mooi uit ziet. Het aantal fotolijsten in de gang is teruggebracht tot drie lijsten waarin een aantal mooie foto’s geëxposeerd worden. Om de foto’s goed tot zijn recht te laten komen, heeft een lijstenmaker die lijsten voorzien van passe-partouts.

Er zijn ook een aantal nieuwe items toegevoegd aan het museum. De afdeling Archeologie is opnieuw ingericht en uitgebreid met een bescheiden tentoonstelling over het verdwenen dorp Nieuwerkerke en een daarbij behorende maquette van het kasteeltje. Een model van een Hollandse Tweedekker is terug uit de werkplaats na een grote reparatie. Het originele schip is geschonken in mei 1666 door Prins Willem III en Michiel de Ruyter aan Frederik Willem I, keurvorst van Brandenberg. Het originele model is verloren gegaan tijdens WO II. De tentoongestelde reconstructie is gemaakt door P. de Nooijer op schaal 1 : 40, maar liep ernstige averij op. Dick Joosse is er mee aan de slag gegaan en dat met een prachtig resultaat. In het museum staat een maquette van het oude Stadthuys. Deze kun je bekijken in een bijzondere opstelling in een nieuwe glazen vitrine. De maquette bestaat uit twee delen: je kunt de buitenkant en de binnenkant en bouwconstructie zien. Heb jij de maquette al gezien in Museum Arnemuiden? Je bent van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief