muziekschool-large
muziekschool-large

Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

De vijfde landelijke editie van de Kindermuziekweek is van 24 maart t/m 2 april 2023. Thema dit jaar is De wereld rond. De Kindermuziekweek is een initiatief van veertien grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector. Zij slaan jaarlijks de handen ineen om alle kinderen in Nederland, inclusief Curaçao, (ruim) een week lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. De Kindermuziekweek benadrukt het belang en de impact van muziek: het verbindt, het maakt blij en muziek maken kan altijd en overal.

Feestelijke afsluiting 1 april
Geen grap: op 1 april sluit Muziekschool Zeeland de week af met een open dag op diverse locaties in de provincie. Een dag gevuld met live optredens, workshops en zelf instrumenten proberen. De deuren van alle locaties in Middelburg, Goes, Hulst en Zierikzee staan open voor publiek.

Classic Express in Tholen
Ook Tholen staat in de spotlight tijdens de Kindermuziekweek. De Classic Express komt op donderdag en vrijdag naar Tholen! Basisschoolleerlingen kunnen op donderdag en vrijdag de Rijdende Concertzaal ervaren en de magie van (klassieke) muziek ontdekken. Deze uitschuifbare muziektrailer is de eerste rijdende concertzaal ter wereld en komt naar scholen toe. Op deze manier laat Muziekschool Zeeland kinderen kennismaken met muziek. Deze grootse activiteit is deze keer dan ook de vervanger van de open dag in Tholen.

Het hele programma tijdens de Kindermuziekweek én de open dag op 1 april zijn te vinden op de website muziekschoolzeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief