Schaatsen op het schoolplein
Schaatsen op het schoolplein Foto: Christ's Hope

Het is lente, maar de Regenboog schaatst zich wezenloos (voor het goede doel)

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op 13 en 14 april wordt er op het schoolplein van De Regenboog in Middelburg geschaatst. Voor de actie ‘Schaats je Wezenloos’ zullen de leerlingen van de basisschool de schaatsen onderbinden, om geld op te halen voor aidswezen in Afrika.

De scholieren kunnen op een kunststof schaatsbaan onder andere schaatsen, sleeën en ijshockeyen. Ze doen dit niet alleen voor hun plezier. De kinderen laten zich voor Schaats je Wezenloos namelijk sponsoren door onder meer ouders, familie en buren. Het geld dat ze bij elkaar schaatsen wordt gebruikt om kwetsbare weeskinderen in Afrika te helpen.

Christ’s Hope
Schaats je Wezenloos is een initiatief van de stichting Christ’s Hope. De actie maakt kinderen bewust van de omstandigheden waarin heel veel Afrikaanse kinderen zich bevinden. Tegelijk zijn ze in beweging en maken ze kennis met de schaatssport. In Afrika zijn miljoenen mensen het slachtoffer van aids. Veel kinderen zijn een of beide ouders kwijt. Deze aidswezen leven in extreme armoede en hebben geen toegang tot de zorg, onderwijs en begeleiding die ze nodig hebben. Christ’s Hope zet zich in om deze kinderen hoop en een betere toekomst te geven. Kijk voor meer informatie op www.christshope.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief