Danischa Bah
Danischa Bah Foto: Joan Krüse

Danischa Bah is de nieuwe Zeeuwse voorleeskampioen

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Gisteren werd in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg gestreden om de titels Voorleeskampioen en Pabo Voorleeskampioen van Zeeland. Danischa Bah van de Cypressenhof Middelburg werd verkozen tot de Provinciale Voorleeskampioen van 2023.

Met haar uitverkiezing won Danischa een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Als winnaar van de voorleeswedstrijd mag ze het op woensdag 24 mei opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen, tijdens de extra feestelijke landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd, in Tivoli Vredenburg in Utrecht. 

Kinderdirecteur
De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2023’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar. In totaal streden 12 kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Zeeland om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2023’. Dit jaar hebben 90 kinderen aan de lokale finales van de ZB, de Bibliotheek Oosterschelde en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen meegedaan.

Pabo Voorleeswedstrijd
Fleur Boone van de Hogeschool Zeeland heeft de Zeeuwse finale van de pabo voorleeswedstrijd gewonnen. Zij gaat naar de landelijke finale, op 31 mei 2023 in Theater Kikker in Utrecht.

Fleur Boone
Deelnemers en Jury na de finale van Provinciale Voorleeswedstrijd in Middelburg


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief