Moeder en opgegroeide zoon bij de meegegroeide boom in Klarenbeek
Moeder en opgegroeide zoon bij de meegegroeide boom in Klarenbeek Foto: Joan Krüse

Een tweede leven voor het project ‘Moeders van Klarenbeek’

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen


MIDDELBURG - In 2010 werd het project Moeders van Klarenbeek van de kunstenaar Birthe Leemeijer georganiseerd door de Vleeshal in Middelburg, in het kader van Kunst in de Wijk. Vrouwen die vanaf 2008 moeder waren geworden konden een fruitboom in de tuin krijgen om de geboorte van hun kindje te markeren. De boom zou op die manier met het kind meegroeien.

Dertien jaar later wil de organisatie opnieuw aandacht geven aan het project. Dit doen de betrokkenen door nieuwe fruitbomen ter beschikking te stellen aan nieuwe moeders. Ook wil men de moeders die tot nu toe hebben meegedaan samen met hun kinderen, die inmiddels tieners zijn, in het zonnetje zetten. Dit wordt gedaan door foto’s te laten maken door een fotograaf van de moeders met hun kind bij de fruitboom.

Moederdag
Vandaag, op 2 mei 2023, deed de organisatie een rondje door de buurt om foto’s te maken van de moeders en hun kinderen. Op Moederdag, zondag 14 mei, vanaf 13 uur organiseert men een speciale dag voor moeders en andere belangstellenden in de Vleeshal, waarbij ook de foto’s die gemaakt zijn worden uitgereikt. Vanaf dat moment is het project Moeders van Klarenbeek van Birthe Leemeijer weer actief en kunnen nieuwe moeders weer een fruitboom aanvragen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief