Werk Stefan de Vries
Werk Stefan de Vries Foto: Stefan de Vries

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

Een voorproefje van de verschillende kunstvormen die er deze zondag te zien zijn vindt u in de gloednieuwe Ontdektafel van de Tourist Info Middelburg bij de entree van de Drvkkery aan de Markt. Of bezoek in ‘Het Lokaal’, Zusterplein 8 de expositie ‘Door het Oog van Stefan’ van de Middelburgse kunstenaar Stefan de Vries. Aanvankelijk maakte hij potlood- en houtskooltekeningen maar heeft zich inmiddels verdiept en ontwikkeld in de schilderkunst van voornamelijk portretten.  

Bij Pakhuis 22, Oostkerkplein 22 exposeert beeldhouwer Richard van Bremen abstracte maar ook figuratieve beelden waarbij zijn motto is: “less is more”. En er zijn schilderijen van de Belgische Christelle Colpaert te bewonderen. Bij veelzijdig kunstenaar René van der Klooster, Lange Noordstraat 27B vind je een interessant samenspel tussen beeldende kunst en literatuur. Zo ontwerpt hij visuele kunst, lampen en interieurs maar schrijft ook poëzie, proza en toneelstukken. 

Stadsdichter gezocht
Over poëzie gesproken: de Kunst- en Cultuurroute Middelburg is op zoek naar een nieuwe staddichter voor het jaar 2024. De staddichter schrijft verzen die betrekking hebben op belangrijke gebeurtenissen in de stad. Hij schrijft boeiend, gevraagd en ongevraagd over zijn eigen woonplaats en draagt voor. De wervingsprocedure is opengesteld en u bent van harte uitgenodigd om te reageren. Informatie over de kunstroute en het stadsdichterschap vindt u op www.kunstroutemiddelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief