Dobbel en Dwas bier
Dobbel en Dwas bier Foto: Westkapelle 800

Westkapelle lanceert jubileumbier Dobbel en Dwas

Door: Redactie Algemeen

WESTKAPELLE - Een dorp getekend door een levenslange verbinding met de zee en zijn achterland, dat door de eeuwen heen een prominente rol heeft opgeëist door de scheepvaart, handel en visserij. Om die reden kreeg Westkapelle 800 jaar geleden – op 13 mei 1223 - stadsrechten. Dit karakter werd nog eens versterkt door een rijke geschiedenis van dijkwerkers, boeren en ambachtslieden. Een eigenzinnig, betrouwbaar, saamhorig en ondernemend volkje. 

Westkapelle kent nog eens een onmiskenbaar Zeeuws dialect:  ’t Wasschappels. Gekenmerkt door de klank van een dobbellen L. Ook hier weer een buutenbêentje, in de positieve zin van het woord. 800 jaar stadsrechten tezamen met de unieke identiteit van zowel wel het dorp als de dorpelingen mag dan ook ‘dobbell en dwas’ gevierd worden. Hoe doe je dit beter dan met een eigen 800 jaar Westkapelle jubileumbier? Deze klassieke dubbel is dobbell zo lekker door de toevoeging van het traditionele blokje, een snoepje beter bekend als de Zeeuwse Babbelaar. In Westkapelle gemaakt van gebrande bruine suiker en roomboter, wat het bier een volle karamel smaak geeft. Als dwasse tegenhanger een vleugje zeezout. Dobbel & dwas genieten dus.

Aan de Toog
Op het etiket zie je het prachtige werk “Aan de Toog” van Charley Toorop uit 1933. Een groepsportret gemaakt in het toenmalige Café de Valk, nu Boutique Hotel Charley’s. Zij vond inspiratie in het leven van onze dorpelingen en zo vinden wij weer inspiratie in haar kunst. Wat Westkapelle betreft is er geen mooiere afbeelding denkbaar voor het ontwerp van dit jubileumbier. Dobbel en Dwas is gebrouwen op initiatief van de Werkgroep Horeca in Westkapelle, in samenwerking met Brouwerij Dutch Bargain in Groede. Het is verkrijgbaar bij de lokale horeca, in de supermarkt en in een aantal horeca-zaken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief