De duinen bij Oranjezon
De duinen bij Oranjezon Foto: Irma Westerhof

Project Oranjezon 2023 moet overlast in de duinen van Oranjezon een halt toe roepen

Door: Redactie Algemeen

VROUWENPOLDER De afgelopen jaren stapelde de klachten over recreanten die de duinen van Oranjezon gebruikten als ontmoetingsplek voor seksuele handelingen zich op. Inmiddels heeft Gemeente Veere acht borden geplaatst ter verduidelijking van het gewenste gedrag.

Deze klachten van burgers over de seksuele handelingen die door naaktrecreanten werden uitgevoerd stroomden bij Gemeente Veere, Waterschap Scheldestromen, het Zeeuwse Landschap en Stichting Strandexploitaties regelmatig binnen. Ook werd er gesignaleerd dat er via diverse kanalen werd afgesproken om elkaar te ontmoeten in de duinen van Oranjezon.

Gewenst gedrag
Om deze problematiek aan te pakken is Project Oranjezon gestart, een concreet plan waarin bovengenoemde partners eenduidig gaan optreden en de problematiek die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld een halt toe roepen. De afgelopen jaren zijn er verschillende actiedagen geweest, waarop er vooral werd gewaarschuwd. In 2023 wordt er niet meer gewaarschuwd, maar wordt er ingezet op het geven van uitleg en zal er verbaliserend worden opgetreden bij het aantreffen van personen in de duinen.Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat de bebording op orde is. Daarom zijn er inmiddels acht borden geplaatst bij het naaktstrand en daar toe leidende wegen. Op deze borden wordt het gewenste gedrag omschreven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief