De overhandiging van de cheque
De overhandiging van de cheque Foto: Marjolijn van Leeuwen

Soroptimisten maken gastlessen op scholen mogelijk

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG/VLISSINGEN - De afgelopen twee jaar heeft Soroptimist club Walcheren IMC Basis financieel gesteund. Op 30 mei is symbolisch een cheque van maar liefst 12.500 euro overhandigd aan twee afgevaardigden van IMC Basis.

Bij IMC Basis staat de potentie en ontwikkeling van jongeren in Nederland centraal. Vooral op scholen in buurten waar de kinderen het ‘t hardste nodig hebben. Daar verzorgt IMC Basis een lesprogramma waarin leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over hun toekomst, wat bij hen past en waar hun interesses liggen. De leerlingen krijgen elke week les van bevlogen professionals (vrijwilligers) die hen kennis laten maken met hun vakgebied.

Blijven innoveren en groeien
IMC Basis maakt sinds 2014 deel uit van IMC Weekendscholen. Basisscholen Ravenstein en St. Jozef in Vlissingen en basisschool Wilgenhof in Middelburg nemen deel aan dit bijzondere programma. Dankzij de steun van de Soroptimisten kan IMC Basis jongeren blijven bereiken, de programma’s blijven innoveren en als organisatie blijven groeien. Soroptimisten van club Walcheren hebben daarnaast ook zelf gastlessen verzorgd.

Clubbijeenkomst
Soroptimist club Walcheren zet zich al bijna 75 jaar in voor tal van goede doelen in Zeeland, met name ter bevordering van vrouwen- en kinderrechten conform de doelstelling van Soroptimist International. Tijdens de maandelijkse clubbijeenkomst in Middelburg werd de cheque overhandigd. De twee coördinatoren van IMC Basis hebben verteld over de activiteiten die dankzij de sponsoring zijn verwezenlijkt. Soroptimist club Walcheren en IMC Basis dragen door deze samenwerking bij aan het verbeteren van de positie van kinderen. Op 30 mei hebben zij hierop geproost!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief