Promo ZLM Tour
Promo ZLM Tour Foto: Gemeente Veere

Start van ZLM Tour in Westkapelle

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

Voorafgaand aan de start, van 10.30 uur tot 13.00 uur is er een leuke activiteit voor alle bezoekers: NK slowbiking op het Abraham Calandplein. Een uitdaging om zo langzaam mogelijk te fietsen zonder te vallen. Ook is het mogelijk diverse fun-bikes uit te proberen.

De route
Westkapelle ligt op het meest westelijke puntje van Zeeland en kenmerkt zich door haar vuurtorens en de vijf kilometer lange Zeedijk. Deze Zeedijk ligt aan het begin van de route en staat bekend om de stevig waaiende wind. Direct een mooie uitdaging voor de renners! Hierna vervolgt de route zich via onze mooie kunstlijn door en langs dorpen zoals Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder. Ook langs Neeltje Jans wordt er gefietst.

Verheugd
Vorig jaar startten de wielrenners in de stad Veere. Dit jaar wordt er dus gestart in Westkapelle. Wij zijn trots en verheugd dat een kern in onze gemeente weer een startlocatie in de ZLM tour mag zijn. We hopen met dit mooie sportevenement onze inwoners te inspireren en stimuleren om in beweging te komen. Want in de gemeente Veere kunt u heerlijk fietsen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief