De Middelburgse havenmeester Susanne Maes wordt op handen gedragen door drie leden van Zeekadetkorps Veere
De Middelburgse havenmeester Susanne Maes wordt op handen gedragen door drie leden van Zeekadetkorps Veere Foto: Edwin Mijnsbergen

Middelburg ook dit jaar een weekend lang in teken van Stads- en Havenfeesten

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Het tweede weekend van juni staat in Middelburg ook dit jaar in het teken van de gecombineerde Stads- en Havenfeesten. Op 9, 10 en 11 juni wordt het festival voor Middelburgers en andere belangstellenden weer gehouden in en rondom de haven van de stad, op de Loskade en op diverse locaties in Middelburg centrum.

Dit jaar sluit de Kunst-& Cultuurroute voor de eerste keer aan tijdens de Stadsfeesten. De Pasar Malam is ook terug. Op zaterdag 10 juni 2023 is het de hele dag feest op het Walplein, achter de HEMA aan de Lange Delft. Van 12.00 uur tot 23.00 kun je daar genieten van de lekkerste Molukse hapjes, livemuziek, dans en meer. Er zijn optredens van onder meer Gantle Acoustic 2.0, Harry’s Gig, Menarigroep Bunga Cengkeh Middelburg. Nieuw dit jaar is het Open Podium op zaterdagmiddag. Beginnende muzikanten of dansers zijn welkom om gratis op te komen treden. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar nandatelussa@gmail.com.

Jeugdprogramma
Verder op zaterdag onder meer: een jeugdprogramma op de Markt. Daar verzorgen o.a. Zeeland Graffiti & Street Art, Urban Umbrella en Hiphop Avenue een programma vol Graffiti workshops, DJ’s, demo’s, een skatebaan en dance. Ook de dikke banden race doet weer mee. De start is rond 13.00 uur. Inschrijven kan ter plekke, bij de bus van de organisatie. Dansschool Dazzle geeft diverse demo’s op het pleintje Onder Den Toren (Koorkerkplein).

Podium Amateur Kunst
Al sinds de allereerste editie is het Podium Amateur Kunst (P.A.K.) betrokken bij de StadsFeesten in Middelburg. Zij geven elk jaar Middelburgs talent op het gebied van dans, theater, toneel en muziek een platform om zich op te kunnen presenteren. Onder leiding van Huibert Jan Vader verzorgt het P.A.K. weer een vol programma dat dwars door Middelburg loopt. Er zijn optredens op de Vismarkt, het Koorkerkplein, in café Le Penseur, in de Korte Geere, op Plein 1940 en bij de ZB. Daarnaast wordt op het Abdijplein de jaarlijkse Veteranendag georganiseerd. Kijk voor de tijden en het hele programma op https://stadsfeestenmiddelburg.nl.

Havenfeesten 2023
De Stadsfeesten Middelburg worden gehouden in combinatie met de Middelburgse Havenfeesten 2023. Je leest alles over de vele activiteiten in en rondom de havens van de stad op https://mwsd.nl. De Havenfeesten gaan zaterdag 10 juni van start met kanonschoten vanaf de Loskade. Daarna zijn er demo’s van de Zeekadetten en diverse watersporten, er is een Marine Road Show, een kinderfestijn, muziek en eten, een braderie op de Kinderdijk, een maritieme Markt bij Jos Boone Watersport, een Middelburgse variant op ‘Sail, met veel varend erfgoed, een suptour én een badeendjesrace voor het goede doel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief