De Roze Limo
De Roze Limo Foto: PR

Roze Limousine rijdt door Zeeland

Door: Redactie Algemeen

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

De Roze Limo tour start bij woonzorgcentrum Cleijenborch, de enige organisatie in Zeeland met een Roze Loper (kwaliteitskeurmerk voor lhbti+ vriendelijke zorg. Hier opent wethouder Stephan van Belzen van de gemeente Noord-Beveland de foto expositie Stormachtige Stil. Deze expositie met portretten van roze ouderen is te zien tot en met 30 juni. De limo rijdt verder naar de opening van de Pride Photo tentoonstelling. Tijdens een lunch gaan de limo gasten onder andere in gesprek met de afdeling Roze in Blauw van de politie en de loco burgemeester van de gemeente Goes. 

Na de uitstapjes in Goes reist de limo verder naar de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen waar een panelgesprek zal plaatsvinden met studenten bij de start van de GSA (Gender and Sexuality Alliance). De GSA is een groep van scholieren die vindt dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn. De limotour eindigt in Middelburg waar de buitenexpositie Oud Roze geopend zal worden bij de Langevielebinnenbrug.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief