Conservator Marinus Bierens van ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg
Conservator Marinus Bierens van ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Taxatiemiddag in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op vrijdag 20 oktober vindt er een taxatiemiddag plaats in de ZB Middelburg, aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg. Taxateurs Arie Molendijk en Arne Steenkamp taxeren oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Het taxeren op vrijdag 20 oktober in de ZB is gratis. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen op individuele afspraak en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Arie Molendijk
De in den lande bekende taxateur Arie Molendijk werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd in bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail."

Arne Steenkamp
Arne Steenkamp is veilinghouder/taxateur van boeken, prenten en manuscripten. Werkzaam ‘in de boeken’ sinds ca. 1980. Sinds 1986 werkzaam in het veilinghuis Burgersdijk & Niermans (opgericht 1894) in Leiden waar hij catalogi maakt van het aanbod en twee keer per jaar veilingen organiseert.

Meer informatie
Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen vrijdag 20 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer informatie en andere locaties: www.molendijkboeken.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief