Afbeelding
Foto: Welzijn Veere

Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees ’s nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander.” Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.


Hij zet zich op verschillende manieren in voor de Grijpskerkenaren. Zo heeft Kees een buurtkast waarin mensen spullen kunnen delen of ruilen. Daar wordt regelmatig gebruik van gemaakt. Daarnaast is Kees de vrijwillig burenhulpcoördinator in Grijpskerke en actief in de Commissie Welzijn via Welzijn Veere.

Overactief
De leukste herinneringen houdt Kees over aan de uitstapjes met ouderen. Vrijwillig helpt hij met het organiseren van het vervoer. Via de uitstapjes is Kees ook terecht gekomen in de Commissie Welzijn. destijds als secretaris, tegenwoordig als lid. Eén van de organisatoren van het uitstapje merkte Kees zijn betrokkenheid en behulpzaamheid op en zei hier iets van. Lachend vertelt Kees: “Misschien zag hij dat ik overactief was. Toen kreeg ik ook de uitnodiging om het secretariaat te komen doen.”

Ontwikkelingen
Kees speelt ook in op de ontwikkelingen in het dorp. Toen de supermarkt in Grijpskerke verdween kwam Kees met het initiatief om een boodschappendienst op te zetten. “De meeste mensen doen de boodschappen online of via de kinderen, maar ik vind dat er altijd een eigen mogelijkheid moet zijn”, aldus Kees. Samen met Welzijn Veere heeft Kees dit kunnen realiseren. Het onderstreept nog eens extra hoe Kees zich inzet, voor het dorp.

Meer informatie
Meer informatie over vrijwilligerswerk en Welzijn Veere? Kijk eens op de website, word lid van de nieuwsbrief of neem contact op. www.welzijnveere.nl | info@welzijnveere.nl | 0118-583687.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief