La Nativité du Seigneur in de Koorkerk in Middelburg
La Nativité du Seigneur in de Koorkerk in Middelburg Foto: PR

Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van ‘La Nativité du seigneur’ in de Koorkerk in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus ‘La Nativité du Seigneur’ van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

Aan de vele concerten die in deze periode worden gehouden, voegt dit meesterwerk een bijzondere, spirituele ervaring toe. De cyclus omvat negen meditaties rondom de geboorte van Jezus. Religie vormde voor Messiaen een belangrijke bron van inspiratie. Vanuit deze devotie creëerde hij zijn eigen unieke muzikale taal. Een hemelse taal volgens velen, met vernieuwende componenten die hem tot één van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw hebben gemaakt.

Bijzondere uitvoering
Voor wie dit werk nog niet eerder heeft gehoord, zal de uitvoering in de Koorkerk een unieke ervaring zijn. Zowel de klank van het orgel als die van de muziek zelf komen in deze prachtige ruimte extra tot hun recht. De door Messiaen gebruikte Franse bijbelteksten bij de negen meditaties worden tijdens het concert voorgedragen door Hanneke de Vroe. Zo wordt u optimaal deelgenoot gemaakt van dit expressieve werk.

Kaartverkoop
Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Kaarten à € 5,-- zijn voor aanvang verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Meer informatie: www.rienbalkenende.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief