Daar gaan ze...!!
Daar gaan ze...!! Foto: PR

Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

Door: Redactie Algemeen

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

Het verhaal erbij hangt naast de foto en zo volgen er nog 20 bijzondere foto’s van markante Domburgers met even bijzondere verhalen. De verhalen werden verzameld door Peter Louwerse en de redactie ervan berustte bij hem, Frits Jongepier en Francisca van Vloten. De organisatie was in handen van gastconservator Chris Maas en museumconservator Van Vloten.

Domburgse impressies
In De Zaal van het museum zijn indrukwekkende werken van 8 fotografen te zien die zich lieten inspireren door bepaalde facetten van 800 jaar Domburg met de foto als kunstvorm: een actiefoto, een verstild moment, een portret tegen een achtergrond, een mooi detail van een groter geheel of bijvoorbeeld zo maar een impressie. De fotografen zijn Ineke Wesselink, Britt Roelse, Vincent Mentzel, Lex de Meester, Michiel Heijmans, Mies van den Hemel, Dominique de Haes en Leonore de Berlis. De selectie werd gedaan door museumconservator Francisca van Vloten en gastconservatoren Dominique de Haes en Renée van Vloten.

Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies.
17 december 2023 t/m 17 maart 2024 (opening 16 december 2023)
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief