Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Politie.nl

Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

Door: Ties de Bakker Algemeen

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

Agenten stonden zaterdag 24 februari 2024 omstreeks 04.30 uur op een parkeerplaats bij de Zeelandbrug. Ze zagen een auto met flinke snelheid passeren en besloten een controle in te stellen. Ze zagen dat de bestuurder een carpoolplaats opreed. 

Op de carpoolplaats vorderden de agenten het rijbewijs van de bestuurder. Deze bleek op 27 december 2023 door de rechter ongeldig te zijn verklaard, vanwege eerdere verkeersmisdrijven. De hardleerse automobilist werd namelijk ook al vier keer gesnapt op rijden onder invloed. Hierop is de bestuurder meegegaan naar het bureau in Zierikzee om een verklaring af te leggen. De auto, die op naam staat van zijn vrouw, is in beslag genomen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief