Dit zijn de vrijwilligers die genomineerd zijn voor de Middelburgse Lange Jan Awards.
Dit zijn de vrijwilligers die genomineerd zijn voor de Middelburgse Lange Jan Awards. Foto: Aart van Belzen

Kanshebbers Lange Jan Awards zijn bekend

Door: Britta Janssen Actueel

MIDDELBURG - De negen genomineerden voor de Lange Jan Awards, de Middelburgse vrijwilligersprijzen, zijn bekend.

De jury heeft in drie categorieën drie genomineerden uitgekozen. De kanshebbers in de categorie 'Jonge vrijwilliger tot en met 23 jaar' zijn Ina de Ridder (21 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij onder meer korfbalvereniging TOP, Anderd van den Bosse (19 jaar) voor zijn vrijwilligerswerk bij onder meer Rode Kruis Walcheren en Studentendesk Zeeland en Ashanti Kuijer (13 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij Speeltuin Meiveld.

Vrijwilligers

De kanshebbers in de categorie 'Individuele vrijwilliger vanaf 24 jaar' zijn Michelle Baas (39 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij onder meer Nieuwland in Beweging, Oranjevereniging Oranje Bovenal en de kerk, Rianne Tolhoek (53 jaar) voor haar vrijwilligerswerk bij onder andere Stichting Vakanties Minima Walcheren en grand café Willem & Hof van Buren en Henk Goudzwaard (61 jaar) voor zijn vrijwilligerswerk bij onder meer Kledingbank Zeeland en Nacht van de Vluchteling.

Organisaties

De kanshebbers in de categorie 'Vrijwilligersorganisatie/groep vrijwilligers' zijn Luisterlijn Zeeland, Kinderboerderij de Klepperhoeve en Stichting Repair Café Middelburg.

De genomineerden maken kans op een Lange Jan Award en een geldprijs van 250 of 500 euro. In totaal heeft het publiek 210 nominaties (waarvan 129 unieke nominaties) uitgebracht.

Eervolle vermeldingen

De jury verstrekt ook eervolle vermeldingen aan vier individuele vrijwilligers en twee vrijwilligersorganisaties. Zij zijn uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in mei, waar ze hun eervolle vermelding uitgereikt krijgen. Het gaat om: Anneke Hartman (vrijwilliger bij diverse activiteiten in Middelburg Zuid), Mick van Broekhoven (vrijwilliger bij poppodium de Spot), Veronique Lameijn (vrijwilliger bij wijkvereniging Stromenwijk/'t Zand), Danny Roelofs (vrijwilliger bij Welzijn Middelburg, de jeugdcentra), De jonge vrijwilligers van Stichting Manteling en Stichting Hart voor de Zorg Walcheren.

Winnaars

Het publiek kan op de negen kanshebbers stemmen van 1 tot en met 8 juni via de website www.welzijnmiddelburg.nl. De drie winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers op 13 juni. Alle genomineerde vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties hebben een uitnodiging ontvangen voor deze avond. Zij krijgen een compleet verzorgde avond aangeboden om hen te bedanken voor hun inzet.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief