Ab Nieuwdorp, presentator van Radio4
Ab Nieuwdorp, presentator van Radio4 Foto: rechtenvrij

Succesvolle luistercolleges met Ab Nieuwdorp weer terug

dinsdag 7 februari 2023 19:30

Altijd wat je al wilde weten en horen over klassieke muziek. De Zeeuwse Concertzaal start in februari weer met succesvolle luistercolleges. Deze colleges worden weer gegeven door AvroTros Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp. Op vier dinsdagavonden in februari en maart van 19.30 tot 20.45 uur leidt hij je langs de hoogtepunten uit de rijke klassieke muziek. De colleges zijn toegankelijk voor iedereen je behoeft dus geen kennis te hebben van klassieke muziek. Juist wanneer je iets meer wilt weten over klassieke muziek is dit je kans. Ab Nieuwdorp laat je kennis maken met de mooiste muziekstukken. In het komende college op 7 februari staat pianomuziek centraal. Tijdens de colleges wordt verwezen naar concerten die in de eerste helft van het jaar in de Zeeuwse Concertzaal worden uitgevoerd. In dit geval wordt verwezen naar het concert van toppianiste Nini Gvetadze. Zij speelt dan weren van Brahms, Ravel, Groet en Liszt. salon van de Zeeuwse Concertzaal. Dinsdag 7 februari van 19.30 tot ca 20.45 uur (andere colleges zijn op 21 februari en op 7 en 21 maart).

Locatie