Expositie kruiswegstaties

woensdag 13 maart 14:00 - 16:00

Tijdens de 40 dagentijd, vanaf Aswoensdag 14 februari t/m zaterdag 30 maart, zullen in de Johanneskerk 14 kruiswegstaties, geschilderd door Margaret van Dijken uit Veere, worden tentoongesteld. De kerk is in deze periode elke zaterdag open van 14.00-16.00 uur. Het betreft 14 schilderijen, gebaseerd op de kruiswegstaties van Jan Toorop. De gele stralen die naar beneden schijnen verbeelden de aanwezigheid van God. Het beige ovale figuurtje staat voor Jezus. Enkele afbeeldingen zijn niet te herleiden tot de Bijbel. Margaret van Dijken-Baars maakt beelden, schilderijen en wanddecoraties. Zij haalt haar inspiratie uit haar omgeving, haar grote fantasie en de Bijbel. Ze werkt zowel figuratief als abstract, het werk is over het algemeen zeer kleurrijk. Zij schildert met acrylverf, aangevuld met diverse materialen.

Locatie