Het team van The Health Garage is er voor iedereen die fit wil worden.
Het team van The Health Garage is er voor iedereen die fit wil worden. Foto: The Health Garage

The Health Garage opent in Middelburg

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Zaterdag opent aan Penninghoek 5 in Middelburg The Health Garage. In deze eerste ‘Boutique Gym’ in Zeeland is iedereen welkom voor lessen Essentrics, Yoga, Barre en Dance. Eigenaars Ruud en Sabine Parent en mede-oprichtster Angelique Ykel vertellen er meer over.

Het idee voor The Health Garage ontstond in 2017. Essentrics-instructeur Sabine Parent en yogadocente Angelique Ykel werkten al regelmatig samen en ontdekten dat ze allebei dezelfde droom hadden: het runnen van een eigen gym, met een eigen team.

Verbouwing

Toen Sabine en haar man Ruud in de zomer van 2018 de kans kregen om in de Middelburgse Penninghoek een voormalige werkplaats te kopen zagen ze meteen een mooie kans om de droom waar te maken. Ze kochten het pand en begonnen in september vorig jaar aan de verbouwing. Die verbouwing is nu zo goed als afgerond. Zaterdag (9 februari) is iedereen vanaf 13.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen in The Health Garage. De drie oprichters en de docenten die voor hen werken geven dan graag tekst en uitleg bij het programma dat zij aanbieden.

Disciplines

Maar wat is nu precies een Boutique Gym? Dat kun je misschien nog het beste omschrijven als een kleine, gespecialiseerde personal training studio. En dat is ook precies wat The Health Garage is. Je vindt er verschillende disciplines onder één dak: Essentrics (een afwisselende en dynamische training, waarbij je in één les het hele lichaam traint en het gehele spierskelet in balans brengt), Yoga, Essentrics, Essentrics Barre en Dance.

Keuzevrijheid

Het mooie is dat je als leerling niet bent gebonden. Je kunt per les betalen, of een maand- of jaarabonnement nemen, maar je kunt ook kiezen voor het aanschaffen van credits, die je vervolgens kunt besteden aan de lessen die je wilt volgen of uitproberen. De keuzevrijheid is dus groot, al moet je uiteraard wel reserveren als je mee wilt doen. De groepen hebben een beperkt aantal plaatsen en er wordt gewerkt met vaste docenten. Als er een keer een docent uitvalt wordt die niet zomaar vervangen. The Health Garage hecht veel waarde aan een goede verbinding tussen de docenten en de leerlingen.

Aanbod

Bij The Health Garage draait alles om beweging. Ruud verzorgt ook lessen, maar verdiept zich ook in alle nieuwe ontwikkelingen rondom beweging en gezondheid. Het kan dus best zo zijn dat het aanbod van de gym in de loop van de tijd wordt uitgebreid. Met yoga zijn veel mensen bekend. Op dat gebied heeft The Health Garage een breed aanbod. Bij Angelique kun je terecht voor onder meer Ashtanga Yoga, Flow Yoga en Yin Yoga.

Stretches

Essentrics is nog minder bekend. Daarin worden technieken uit Tai Chi, Yoga, Pilates, Ballet en fysiotherapie gebruikt. Het resultaat is een effectieve full body workout waarbij je door middel van dynamische vloeiende stretches de spieren tegelijkertijd verlengt en versterkt.

Garage

Sabine zegt daar lachend over: “in die zin kun je The Health Garage best vergelijken met een autogarage. Wij werken aan het onderhoud. We zijn er voor iedereen die fit oud wil worden, voor mensen die zich bewust zijn van het belang van goed zorgen voor je lichaam. Maar er is ook een luchtige kant hoor! Bij ons mag je ook gezellig blijven hangen na de les. Ook dat soort ontspanning vinden we belangrijk.”

Kennismakingslessen

Tijdens de openingsdag van The Health Garage worden er ook kennismakingslessen van een half uur gegeven. Mensen die willen meedoen kunnen zich aanmelden via https://thehealthgarage.nl of via de bijbehorende Facebook-pagina.
 

BIJDRAGE EDWIN MIJNSBERGEN


 Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief