Afbeelding

De Drvkkery viert 25-jarig jubileum met allerlei activiteiten

Door: Marielja ten Bruggencate Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG – De grootste boekwinkel van Middelburg bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Het jubileum wordt groots gevierd – het hele jaar door – met speciale menu’s in de brasserie, bijzondere muzikanten en auteurs, foto exposities en natuurlijk beer Bartel.

De zakenpartners Dick Anbeek en Lex de Looff startte op 28 mei 1998 De Drvkkery, als een shop-in-shop-concept, waarbij de zakenpartners Dick Anbeek en Lex de Looff meerdere winkels onder een dag schaarden. Ze maakten van De Drvkkery en belevingswinkel. “De Drvkkery was met haar kronkelpaden vernieuwend. Om iedere hoek wacht een verrassing. Door de ronde boekenkasten ontstaan er ruimtes in een grote ruimte, waarin je rustig kunt kijken welke boeken of cadeauartikelen je aanspreken,” vertelt Fred De Bruijne. Samen met zijn vrouw Trudi nam hij in oktober 2022 het directiestokje over van Jan de Vlieger en Geertruida Hettema. Fred werkt al ruim tien jaar in de cultuurwinkel waar boeken, muziek, kunst en lekker eten samen komen, en heeft alle afdelingen leren kennen. “Het is een eer dat Trudi en ik deze winkel mogen voortzetten. De Drvkkery is voor zowel Zeeuwen als toeristen een centrale plek waar veel samenkomt. De sfeer die hier hangt, tref je niet in andere boekwinkels en dat maakt De Drvkkery uniek.” Trudi vult aan: “Dat is niet alleen te danken aan de inrichting, maar ook zeker aan het personeel. De mensen die hier werken doen dat met liefde voor het vak. Ze kennen het boekaanbod en kunnen klanten goed adviseren. Initiatief vanuit het team geven we graag de ruimte. Zo is een tijdje terug een Artwall ingericht. De Drvkkery is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen.”

Jubileumactiviteiten

Een vijfentwintigjarig jubileum vier je niet op een dag. Iedere derde donderdag van de maand is er een speciaal Jubileum koopavondmenu in de brasserie te krijgen. De klassiekers, zoals de appeltaart, en bijzondere topgerechten van de afgelopen jaren staan op het menu. Op 26 mei vieren de medewerkers van toen en nu hun feestje met livemuziek van Champagne Charlie, de Zeeuwse roots & bluesband, die voor de gelegenheid nog eens samenkomt. Hoe dat klinkt kunnen klanten op 27 mei in de ochtend ervaren. ’s Middags zullen de muzikanten van MEN optreden. “Tijdens de opening in 1998 trad BLØF op, nu speelt Sem, de zoon van Paskal Jacobsen, met zijn band. Een knipoog naar de ontwikkeling van de winkel en de tijd die altijd verder gaat,” zegt Trudi. Op 27 mei krijgen klanten een bijzonder cadeautje. Een mooie gelegenheid om de twee fotowanden eens goed te bekijken. Aan de ene wand zijn foto’s van 25 jaar Drvkkery te zien, op de andere straalt beer Bartel met zijn avonturen. “Bartel is zo vaak gefotografeerd, menig klant maakte een selfie met hem. We hebben al die foto’s verzameld en maken er een expositie van. Zo vieren we samen met de klanten het jubileum en kijken we uit naar de mooie toekomst die nog gaat komen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief