Afbeelding

Stichting Wensdroom wil graag nog meer wensen vervullen

Algemeen

ZEVENBERGEN - Vanaf de oprichting in 2009 heeft Stichting Wensdroom Moerdijk al vele bijzondere en mooie droomwensen vervuld. Droomwensen van mensen die chronisch of langdurig ernstig ziek zijn, wonend in de gemeente Moerdijk en die door de betrokkenen niet gefinancierd konden worden.

De stichting wil echter nog veel meer droomwensen uit laten komen. Het lijkt erop dat de doelstelling en de voorwaarden van Stichting Wensdroom Moerdijk onvoldoende bekend zijn. Hoog tijd om daar verandering in te brengen zodat nog meer mensen kunnen genieten van een bijzonder moment of iets anders waar ze behoefte aan hebben, maar waar ze financieel niet de draagkracht voor hebben.

Grote vreugde Corrie van Kinderen en Ria Draijer zijn namens de vijf bestuursleden samen het gezicht van de stichting. Zij vertellen dat de droomwensen die gerealiseerd zijn tot nu toe tot grote vreugde hebben geleid bij de betrokkenen. Ook zijn zij er zeker van dat er veel meer mensen geholpen kunnen worden. Stichting Wensdroom Moerdijk regelt en organiseert namelijk niet alleen maar een dagje uit of een weekendje weg, maar het opknappen van bijvoorbeeld een tuintje of een huis behoort ook tot de mogelijkheden.

Vergeten Als harde eis heeft de stichting dat de financiële situatie van de betrokkene uitvoering van de droomwens in de weg staat. “We denken dat daar een drempel ligt voor veel mensen, want het voelt misschien als je hand ophouden”, zegt Ria Draijer. “Wij zien dat helemaal niet zo. De stichting wil deze mensen juist een moment om alle ellende te vergeten bezorgen”, voegt Corrie toe. “Want chronische of langdurig ziek zijn leidt vaak tot financiële problemen hebben wij vanaf het begin gemerkt. En dat is vreselijk.”

Fiets Stichting Wensdroom Moerdijk ziet hier dan ook kansen. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is voor veel chronisch en langdurig zieken soms onverbiddelijk. De stichting kan hier in een aantal gevallen uitkomst bieden. Als voorbeeld noemen Corrie en Ria een zwaar gehandicapte jongeman die via de Wmo al eens een aangepaste fiets ontvangen had waar hij veel gebruik van maakte. Die fiets moest vervangen worden voor een fiets waarop hij met rolstoel en al plaats kon nemen. De Wmo vergoedde deze niet. Stichting Wensdroom Moerdijk heeft toen gezorgd dat deze fiets er kwam en zo rijdt de jongeman nu samen met zijn moeder weer heerlijk rond.

Aanvraag Grote en kleine wensen, het kan allemaal. “Niets is onmogelijk, als je maar voldoet aan de voorwaarden”, zegt Corrie van Kinderen. Zij is naast bestuurslid ook penningmeester van de stichting. Voorzitter is Piet Andrea en naast Corrie en Ria zitten huisarts Jan Peters en notaris Albert de Vos in het bestuur. Samen beoordelen zij de aanvragen voor een droomwens. Een aanvraag wordt bij voorkeur via het aanvraagformulier op de website ingediend. Wanneer de aanvraag goedgekeurd is, zorgen Corrie en Ria ervoor dat de droomwens in vervulling gaat. “En die droom komt altijd uit!”

Website: www.stichtingwensdroommoerdijk.nl BIJDRAGE MIRYAM VAN DER STEEBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief