Een deel van de studenten die aan de slag gaat met de botenloods. FOTO GRUTS
Een deel van de studenten die aan de slag gaat met de botenloods. FOTO GRUTS

Subsidie voor botenloods bij ruïne naast Fort Sabina

Door: Peter Houtepen Algemeen

HEIJNINGEN - Met een subsidie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) gaat een groep jongeren de ruïne van een botenloods naast Fort Sabina in Heijningen voor verder verval en instorten behoeden.  De subsidie is bedoeld voor het wind- en waterdicht maken van de loods, dat een rijksmonument is. Met het geld kan op korte termijn een aannemer aan het werk.

Het project valt onder Gruts, de jongerenlijn van de Erfgoedfabriek waarin de provincie een herbestemming zoekt voor grote erfgoedcomplexen. In een multidisciplinair studententeam werken jongeren van allerlei opleidingen aan herbestemming, van eerste planvorming tot daadwerkelijke realisatie. Studenten worden op deze manier gestimuleerd om samen te werken. Het is de bedoeling dat de projecten ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Vijftien
Er zijn vijftien studenten betrokken bij de herbestemming van de botenloods. Student Joan Cornelissen van de opleiding Vastgoed en Makelaardij: "We zijn superblij met deze subsidie. We kunnen nu echt gaan bouwen aan de toekomst van de botenloods." 

Huurders

De studenten werken nu aan een plan voor het opknappen van de botenloods. Zij willen in het gebouw met industriële uitstraling een kantoorloft maken met uitzicht op het fort en omliggende natuur. Daarbij wordt ook onderzocht of het gebouw een eigen ecosysteem kan hebben. Joan Cornelissen: "De volgende stap is dat we op zoek gaan naar huurders. Partijen die interesse hebben kunnen dan ook contact met ons opnemen."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief