Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer
FOTOALBUM

Fietsen op een eenwieler is te leren

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

KLUNDERT – Heel veel kinderen probeerden zaterdag in de grote zaal van de Niervaert het fietsen op een fiets met één wiel onder de knie te krijgen. Ervaren instructeurs hielpen ze daar bij.

Vooral het opstappen leverde veel moeilijkheden op maar daar hadden de helpers wat op gevonden. Gewoon even steun zoeken bij een sporthalmuur en de eerste trapbewegingen konden worden gemaakt. Alle handelingen werden genoteerd om aan het eind van de dag in aanmerking te komen voor het officiële Eenwielerdiploma.

Veel vallen

Vooral de hele jonge jeugd had het eenwieleren vaak snel achter de knie maar dan begint het pas echt. Of fietsen met één wiel nog niet moeilijk genoeg is moest, met de fietsen met de zachte banden ook nog van alles worden gedaan. Denk daarbij aan al rijdend jongleren, slalommen, basketballen, hoogspringen, over een rechte lijn rijden en springen over een stapel pallets. Er werd zaterdag dan ook veel gevallen maar ernstige kwetsuren leverde dat niet op. Omdat vooral de jeugd er niet genoeg van kon krijgen was het de hele dag een gekrioel van fietsers in de sporthal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief