Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Vrouwen van Nu gaan op de gezonde toer

Door: Bregje Kop Algemeen

KLUNDERT – Onder het motto Lang Leve Lekker hebben negen besturen van de afdelingen van Vrouwen van Nu de hoofden bij elkaar gestoken om gezamenlijk een evenement over voeding en duurzaamheid op poten te zetten. Na enige maanden vergaderen werd er een datum en een locatie voor het evenement gekozen; Zaterdag 9 maart in de Stad Klundert in Klundert. De negen afdelingen die op een lijn gebracht moesten worden zijn Willemstad, Dinteloord, Noordhoek, Fijnaart, Steenbergen, Oud-Gastel, Bergen op Zoom, Zevenbergen en Oudenbosch. Plaatsen die niet alleen op de kaart ver uit elkaar liggen, maar ook wat mentaliteit betreft sterk van elkaar verschillen. Het mag dan ook als een prestatie van formaat worden gezien dat de afdelingen elkaar in goede harmonie hebben weten te vinden.

DOOR TIES STEEHOUWER

In een gesprek met de dames Jozé Copier uit Willemstad en Jannie Meeuwisse uit Fijnaart wordt meteen duidelijk dat het op 9 maart een aansprekend evenement gaat worden. Niet alleen aansprekend voor dames, maar zeker ook voor mannen en kinderen. Jannie Meeuwisse: "Gezondheid en duurzaamheid staan tegenwoordig bij bijna iedereen hoog in het vaandel en daar willen we graag op in spelen." Jozé Copier voegt er aan toe dat het evenement ook een mooie gelegenheid is om de landelijke organisatie Vrouwen van Nu nog meer bekendheid te geven. Met de organisatie van Lang Leve Lekker gaat dat zeker lukken, omdat men gezorgd heeft voor een dijk van een programma op 9 maart, een dag na de internationale dag van de vrouw.

Sprekers  
Niet alleen zal het interieur van de voormalige kerk in Klundert vol staan met stands met informatie over zeewier, peulvruchten, bioplastic en gezonde streekproducten, maar ook worden er lezingen gehouden over gezond eten en andere zaken. Voor deze lezingen zijn enkele aansprekende namen aangetrokken. De sprekers zullen hun verhaal vertellen op de plek in de voormalige kerk waar vroeger het altaar stond. Dat gedeelte wordt met dikke gordijnen afgeschermd zodat men daar niet gestoord zal worden. Een van de sprekers is huisarts Tamara de Weijer. Zij schreef het boek Eet beter in 28 dagen. Direct na de opening om 10.00 uur zal zij haar lezing houden en om 13.45 uur herhaalt zij die. De opening zal gebeuren door TV-boer David en zijn vriendin Mara op de trekker.

Proeven
Het spreekt vanzelf dat een evenement over voeding niet zonder proeverijen kan. Gezonde proeverijen uiteraard. Zo is de bekende fruitboer Joël Roks uit Fijnaart er met zijn appels en peren en zal Jeannette van der Lely haar biologische melkproducten laten proeven. Ook present is Andries Olie met producten van de suikerbiet. Voor de mensen die durven komt Annemieke van Dorst met haar eetbare insecten. Iloka Cirkk geeft kookdemonstraties met de lunchbowl en Anna ver der Bijl zal vertellen over ons voedingspatroon in de toekomst. Ouders met kinderen en grootouders met kleinkinderen zijn meer dan welkom omdat er voor de kinderen van alles te doen en te beleven zal zijn. Om 10.00 uur begint het evenement en het duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief