Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds
FOTO'S

Modder in de polder in Standdaarbuiten

Door: Peter Houtepen Algemeen

STANDDAARBUITEN - Je moet niet bang zijn om vies te worden en een beetje karakter hebben om mee te doen aan de Polderchallenge Standdaarbuiten.

Zowel jong als oud bikkelde zaterdag en zondag een parcours af over uiteenlopende afstanden in water en modder. Met meer dan duizend deelnemers - zo'n 750 op zaterdag en ongeveer 300 op zondag - kan ook de eerste lustrumeditie van dit polderavontuur door de organisatie weer bijgeschreven worden als succesvol. Van alle mensen die meededen werd 1 euro van hun inschrijfgeld overgemaakt naar KWF Kankerbestrijding. 

Lijfspreuk

Na vijf jaar heeft de Polderchallenge Standdaarbuiten en de ruime polders daaromheen nog niets van zijn aantrekkingskracht te verloren. Het evenement komt helemaal tegemoet komt aan de lijfspreuk van veel deelnemers: alles mag, maar niets moet. Is het bij een echte hardloopwedstrijd of een hindernisloop zo dat men geen stukken van het parcours mag afsnijden en dat een hindernis maar op één manier genomen mag worden, bij de Polderchallenge gelden deze regels niet. 

Veiligheid

De meer dan duizend deelnemers van zaterdag en zondag bewezen dat deze instelling de grote kracht is van het gebeuren in Standdaarbuiten. Daarnaast heeft de organisatie ervoor gezorgd dat veiligheid hoog in het vaandel staat. Dagen lang werd er dan ook gebouwd om de hindernissen zo te maken dat ze door iedere getrainde sporter veilig genomen kunnen worden. De deelnemers komen overigens uit het hele land, omdat deze polderlopen vrij populair zijn. Ook dit jaar werd er van de deelnemers veel gevergd. Niet alleen van het uithoudingsvermogen, maar ook van hun lenigheid en kracht. Er kon gekozen worden hoe een bepaalde hindernis genomen werd. Niet iedereen was in staat om via houten blokken op een schutting aan de overkant van een sloot te komen, maar gewoon door het water mocht ook.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief