Afbeelding
Foto: Menno Ebbes

Kogel is door de kerk: Glasvezel voor alle Moerdijkse kernen én buitengebied

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK – De gemeente Moerdijk wordt aangesloten op glasvezel. Hiervoor hebben de gemeente en glasvezelbedrijf E-Fiber een overeenkomst getekend. Maandag 12 oktober zetten zij samen symbolisch de schop in de grond om het startschot te geven van de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Alle kernen krijgen stap voor stap glasvezel. De graafwerkzaamheden starten in het oostelijke deel van Zevenbergen. Uiteindelijk krijgen alle gebieden glasvezel. E-Fiber sluit het buitengebied daarbij niet over. Aannemersbedrijf NKM graaft in opdracht van E-Fiber. Wethouder Jack van Dorst is blij met de komst van glasvezel: “Onze hele maatschappij is nu al afhankelijk van een goede verbinding. Ik ben ervan overtuigd dat snel en betrouwbaar internet in de toekomst alleen nog maar belangrijker wordt. Glasvezel biedt dan echt een uitkomst.”

Unieke kans

Ook directeur Eric Vos van E-Fiber kan niet wachten: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Moerdijk kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans” Glasvezel zorgt ervoor dat huishoudens sneller kunnen internetten, bellen en tv kunnen kijken. De laatste jaren gebruiken Nederlanders steeds meer data. Zij werken veel meer thuis, spelen meer online games en kijken via streamingdiensten. 

Het netwerk van E-Fiber is een open netwerk met meerdere aanbieders. De inwoners van Moerdijk kunnen kiezen bij een van de vele providers. Meer informatie is te vinden op e-fiber.nl/moerdijkBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief