Afbeelding
Foto: Shell

Girl’s Day 2021 bij Shell Moerdijk : ‘We zien graag meer vrouwen in technische banen’

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK - Shell Moerdijk opende vandaag virtueel de deuren voor 45 meisjes van het Markland College in Zevenbergen en het Norbertus Gertrudis in Roosendaal. Het is immers Girl’s Day, een initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek. De scholieren maken kennis met de industrie en vrouwelijke Shell-medewerkers.

“Deze kennismaking met rolmodellen en de industrie op jonge leeftijd kan doorslaggevend zijn voor de keuze van een technisch profiel aan het eind van dit schooljaar”, zegt Léon Schouten, docent op het Markland College.

Elly Snijders, HR Manager bij Shell Moerdijk: “Met Girl’s Day willen we meisjes duidelijk maken dat techniek er ook echt voor hen is. Met een technische opleiding kun je later niet alleen een prachtige en goedbetaalde baan vinden maar ook echt een bijdrage leveren aan de energietransitie. Bij Shell zien we graag meer vrouwen aan het werk in technische banen. Hopelijk hebben we vandaag weer een aantal meisjes kunnen enthousiasmeren voor een technische opleiding”.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief