Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Scholieren Markland College verkopen T-shirts voor Amnesty International

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN -Bij het Markland College wordt er In de opleiding van de bovenbouw het vak VECON Business School gegeven. De leerlingen moeten in de praktijk een klein bedrijfje opzetten om zo de klappen van de zweep te leren kennen. En te ondervinden dat het menens is.

Zo hebben vijf leerlingen samen het bedrijfje Fair Play Fashion opgezet en vertellen hun verhaal: Tim, Luke, Stijn, Babette en Danique vullen elkaar aan. 

Marketing aanpakken

““Het eerste halfjaar hebben we uitleg gekregen. Hoe marketing aan te pakken zonder dat de leraren alles voorkauwen. Wat is het? Wat houdt het in? Zelf uitzoeken en uitvinden om ervaring op te doen. We hebben drie aandeelhouders, die aandelen hebben gekocht voor financiering. Dit is een project. die we naast onze andere lessen en onze bijbaantjes moeten doen. Op Markland College zijn er totaal 7 groepjes, die allemaal met ‘iets’ bezig zijn. Er is toch ook wel een beetje competitie met de andere groepjes. Wij dachten aan iets met mode. En iets voor een goed doel”.

Zoeken naar een goed doel

“Bij het zoeken naar een goed doel werden we geconfronteerd met de alarmerende berichten van Amnesty International dat onder andere bij de bouw van de nieuwe stadions in Qatar schandalige situaties op het gebied van veiligheidssituaties op de bouwplaatsen waren, hetgeen het leven van 6.500 arbeiders heeft gekost. We hebben een shirt ontworpen en daarvan gaat 25% naar Amnesty International. Verkoop loopt via Instagram en de mail. Bezorgen in de buurt doen we zelf. Mensen kunnen nu al pre-orderen: € 17,49 per shirt.”

Waar loop je tegenaan?

“Soms moet je beslissingen nemen, waar niet iedereen het mee eens is. Het zijn niet zulke heftige meningsverschillen, soms ging het over de keuze van het lettertype of moet het shirt een v-hals of ronde hals. Waar ga je inkopen en op welke manier ga je verkopen. Een begroting maken is ook iets wat je normaal nooit doet. Je moet met onvoorziene kosten zien om te gaan. Je leert problemen oplossen, want je moet door. Het onderhouden van een website is vrij kostbaar, dus hebben we gekozen om te verkopen via Instagram en per email”.

Flyer

“We hebben een flyer gemaakt en daarmee gaan we ieder in onze eigen buurt mensen enthousiast maken en alvast de voorverkoop doen. Koop nu dit shirt en maak de wereld een stukje beter”. Het shirt bestellen of contact opnemen met de verkopers kan via fashionfairplay@gmail.com of Instagram: @fair.play.fashion.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief