Afbeelding

Markland College helpt met Christmas-boodschappenactie

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

ZEVENBERGEN - Vorig jaar werd Petra de Jager door Omroep Brabant haar actie, gekozen tot “Brabantse van het jaar 2020”. Dit jaar gaat zij dus wederom “haar Zij verdedigen” met de goede doelenactie, die de wens was van haar overleden dochter Prisca. Zij was leerling op het Markland college en overleed op die fatale dag 22-10-2014, samen met haar vader Remco door een motorongeluk bij Langeweg.

Elk jaar, in deze donkere tijd, raapt moeder Petra weer al haar moed bij elkaar. om de wens van haar dochter in vervulling te laten gaan. Prisca had namelijk ‘s zomers uitgesproken dat ze met kerst voedselpakketten wilde uitdelen aan de minima in de omstreken.

Dit jaar is Petra voor de 7e keer weer gestart met de Christmas-boodschappenactie. Het Markland college Zevenbergen, waar ook de jongere broer Remco jr. van Prisca nu nog opzit, ondersteunt de actie deze keer voor het 2e jaar. Onderwijsassistentes Margreet Leijten en Esther Klaassen zijn de kartrekkers namens het Marklandcollege. Ook dit jaar is een speciaal lokaal beschikbaar gesteld om alle binnenkomende boodschappendonaties uit te stallen en te sorteren.

Vrijgevige bedrijven

Het Markland telt op dit moment 1055 leerlingen, dat zou dan 1055 of meer boodschappen kunnen betekenen. Maar dat ligt toch net even iets anders. “We doen echt erg ons best om leerlingen aan te sporen een boodschap mee te nemen. We spreken leerlingen er echt persoonlijk op aan, tijdens lessen en/of pauzes. We zijn pas 2 weken geleden gestart en het komt nu goed op gang”, volgens de dames. “Ook hebben we veel bedrijven in Zevenbergen benaderd voor donaties. Het viel de dames op dat ook de Poolse en Syrische winkels heel vrijgevig waren”, zegt Esther Klaassen (onderwijsassistente). 

Rector Richard Rovers heeft ook nog speciaal even tijd genomen om langs te komen in het “boodschappen lokaal”. Hij vindt de actie geweldig! “Een aantal jaar geleden hadden we Afrika als kerstactie, daarna gingen onze leerlingen de laatste schooldag voor de kerstvakantie met hun meegebrachte boodschappen een aantal jaar naar de voedselbank. Dat was altijd al een succesvolle actie . Maar de actie van Petra en Prisca is voor ons natuurlijk veel persoonlijker, zij was leerling hier en ook haar broer Remco jr. zit nu nog steeds bij ons op school. Bovendien kent en screent Petra inmiddels al een aantal jaar veel minima-gezinnen die het heel hard nodig hebben. Mensen die graag een kerstboodschappenpakket ontvangen kunnen zich dus zelf aanmelden via Facebookpagina “Christmas boodschappenactie Prisca en Remco” zegt Rovers.

Fantastisch

“Fantastisch” vinden Margreet en Esther het als leerlingen in hun pauze van hun eigen centen wat bruikbare levensmiddelen hebben gekocht bij AH en ze in het lokaal van de boodschappen komen brengen! Boodschappen inleveren kan nog tot woensdagochtend. Ook omwonenden, inwoners en werknemers van de gemeente Moerdijk mogen boodschappen komen brengen. 

“Mocht je daarvoor te laat zijn, dan mogen ook gelddonaties overgemaakt worden, daarvan koopt Petra dan nog gourmetschalen en boodschappen die niet gedoneerd zijn, maar wel nodig zijn. Daarna mogen de door Petra geselecteerde gezinnen hun tas coronaproof laten vullen met de ingezamelde boodschappen.” zegt Margreet. De rector van het Marklandcollege zegt nog toe, dat het niet bij dit jaar blijft, ook volgend jaar belooft Roovers dat het Markland Petra’s Prisca’s Remco’s en dus ook Remco jr. zijn Christmas boodschappenactie weer te zullen ondersteunen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief