Afbeelding
COLUMN EDWIN VRIETHOFF

‘Gun jezelf een cadeau voor het leven!’

Door: Edwin Vriethoff Algemeen

Het einde van het jaar is in zicht, een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Doe je mee? Je straalt van energie en hebt plezier in wat je doet. Je hebt geleerd je eigen uitdagingen op te lossen en je bedrijf groeit omdat je effectief netwerkt. Misschien heb je het afgelopen jaar die droombaan gevonden waarin je persoonlijke kwaliteiten helemaal tot zijn recht komen. Hoe geweldig is het om al die complimentjes te ontvangen sinds je bent afgevallen?

Verandering kost tijd en energie. Helaas is de realiteit vaak anders en besef je dat je je hebt laten meesleuren door de waan van de dag. Je hebt wel 100 keer plannen gemaakt, maar resultaat blijft uit. Al je energie is gaan zitten in overleven, je hoofd boven water houden. Je ‘batterij’ is leeg. Netwerken met andere ondernemers is te spannend en die gevreesde coronakilo’s ken je maar al te goed.

Schaam je er niet voor, we willen allemaal het beste voor onszelf. Alleen zal je om dat te bereiken toch een verandering moeten doorlopen.
Jammer genoeg laat dan dat kritische stemmetje in je hoofd van zich horen. Dat komt omdat de taak van je brein is om zo min mogelijk energie te verspillen en je veilig te houden. Verandering kost tijd en energie. Buiten je comfortzone bewegen is spannend en voelt niet veilig. Je brein doet er daarom alles aan om jouw dromen te saboteren. Het wil alles houden zoals het is, lekker veilig en bekend.

Stress- & vitaliteitscoach

Toch had het anders kunnen zijn. Stap voor stap had je dit jaar je dromen werkelijkheid kunnen maken. Het geheim? Een professionele coach had met 100% aandacht voor jou, je gemotiveerd om je obstakels te overwinnen. Een kwart van de Nederlanders heeft ooit op deze manier de regie van hun leven in handen genomen. Jij kan dat ook, maar waar begin je...

Mijn advies? Begin met het zoeken naar een coach die specialist is op het gebied van jouw uitdaging. Je zal ontdekken dat er bijvoorbeeld stress-, ondernemer- en relatiecoaches zijn. Check of de coach is aangesloten bij een beroepsorganisatie zoals NOBCO, StiR of Noloc.

Belangrijke tips

Dan mijn belangrijkste tip: Vraag altijd om een vrijblijvende kennismaking, zodat je kunt ervaren of jullie een ‘klik’ hebben. Vertrouwen in elkaar is een absolute must en je wilt er zeker van zijn dat deze persoon jou in beweging brengt naar je doel.

Doe jezelf deze feestdagen een geweldig cadeau en gun jezelf in 2022 een coach. Ga resultaten behalen waar je nu alleen nog maar van kunt dromen. Coaching is een cadeau voor het leven en ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt. Volg je hart en maak er een stralend jaar van!

Edwin Vriethoff, Praktijk Vitaal MoerdijkBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief