Afbeelding
Foto: gemeente Moerdijk

Asielzoekers De Lindonk vertrokken naar Rucphen

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Sporthal de Linkdonk is weer in gebruik door verenigingen en sportclubs. De asielzoekers die hier afgelopen maanden verbleven zijn vertrokken naar Rucphen. 

Er zijn volgens de gemeente geen incidenten geweest tijdens de opvang van de asielzoekers. “Er zijn enkele meldingen van verdachte situaties binnen gekomen, maar er zijn geen aanwijzingen dat het om de mensen uit de Lindonk gaat,” zegt burgemeester Aart-Jan Moerkerke. Langer blijven was ook geen optie omdat het winter wordt. “We hadden buiten douches gerealiseerd, dat was de afgelopen tien weken nog wel te doen. Maar als het kouder wordt dan is dat geen goede oplossing.”

“We hebben wel gekeken wat er met die kinderen gebeurd, voorlopig blijven ze hier in Zevenbergen op school, bij basisschool De Boemerang. Voor de kinderen is vervoer geregeld,” zegt burgemeester Aart-Jan Moerkerke. De asielzoekers verblijven daar in sporthal De Vijfsprong

De gemeente heeft voorlopig geen nieuwe locaties voor de opvang van asielzoekers op het oog, ze is alleen wel bezig met de opvang van mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne. “We hebben geen andere locaties op het oog om Ter Apel te ontlasten,” sluit Moerkerke af. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief