Kerstcreatieroute
Kerstcreatieroute Foto: Belal Hanifi

Kerstsfeer naar dorpshart Moerdijk tijdens kerstmarkt

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Vrijwilligers werken hard om de kerstmarkt in Moerdijk voor het eerst sinds corona weer door te laten gaan. Het programma en het aanbod zijn traditioneel maar de locatie is nieuw. De kerstmarkt is dit jaar op en rondom het vernieuwde dorpshart. 

De kerstmarkt wordt en écht uitje voor de hele familie. Behalve de 50 kramen met koopwaar komt er een ijsbaan, malle molen en een attractie om te snowboarden. “De koopmannen komen echt uit heel Nederland,” vertelt Henny van Hal van de organisatie. “We hebben al 15 jaar een kerstmarkt hier in het dorp, maar het is ontzettend fijn om na twee jaar ook weer een écht door te gaan.” 

Dat de markt de afgelopen jaren niet door kon gaan was voor de organisatie wel zuur. Maar ze zijn dankbaar voor het meedenken van de sponsors. “We hebben veel trouwe sponsors en die hebben goed meegedacht. Vorig jaar hebben we een stamppotbuffet georganiseerd. Iedereen heeft toen zo lang binnen gezeten, we waren er echt aan toe om elkaar weer eens te zien. Dat was echt een hele fijne avond.”

Rond het vernieuwde dorpshart wordt alles versierd. In de oude kerk treden artiesten, koren en de dj afwisselend op. “Er is de hele dag muziek om de kerstsfeer er in te houden. Denk daarbij aan de Saxband, koren zoals Zezam en het seniorenkoor, de oranjegarde uit Klundert en DJ Frank.”

Bij de inrichting van de vernieuwde kerstmarkt heeft de organisatie wel nagedacht over de indeling vertelt Henny. “We hebben natuurlijk ook een bar gepland, die kijkt dan uit op de ijsbaan. Zo kunnen kinderen schaatsen terwijl hun ouders gezellig een drankje doen en toekijken.” Voor de kleintjes zullen ook enkele karakters uit de film Frozen aanwezig zijn. “Denk aan Elsa en Olaf, echte sprookjesfiguren die geliefd zijn bij de kleintjes.” 

Echt een nieuwe attractie is dit jaar een snowboard simulator. Wel een echte winterse sport maar niet één die je op iedere kerstmarkt tegenkomt. 

De kerstmarkt is zaterdag 10 december en wordt gehouden van 15:00 tot 20:00 daarna is er nog een tijd voor een drankje aan de bar met muziek van DJ Frankt, tot een uur of 22:00.[n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief