Zanglust vogel vereniging
Zanglust vogel vereniging Foto: Tom Rietveld

Vogelshow wil graag meer publiek trekken

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - Zanglust is een vereniging, die al 60 jaar bestaat met veel trouwe leden. De jaarlijkse vogelshow wordt steeds druk bezocht en een speciaal moment om even de schijnwerper op wat opmerkelijke gebeurtenissen te zetten. Zanglust doet vermoeden, dat de leden zingen. Nee dat doen ze niet, dat doen de prachtige vogeltjes. Kanarie’s, tropische vogels, cultuurvogel en grote en kleine parkieten, die vragen om aandacht voor hun schoonheid.

De leden wordt gevraagd om hun mooiste exemplaar te laten zien, die dan door keurmeesters op een aantal aspecten worden gekwalificeerd. In een batterij van vogelkooitjes zijn de uitverkoren vogeltjes te bekijken. Door 27 leden zijn er 411 vogels ingeschreven.

De hoogste punten (95) waren voor Rien van Tilborgh. Hij is 3 x kampioen met zijn Agaporniden Roseicollis: Derby kampioen, Mooiste parkiet (kromsnavel) en kampioen in zijn soort.

Bij de opening van de vogelshow werden drie leden gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap van Zanglust. Daarna werden de kampioenen bekend gemaakt en krijgen de winnende deelnemers hun trofee uitgereikt met de hartelijke felicitaties van het bestuur. Een folkloristisch en serieus moment , dat past in deze traditionele vereniging. Niet dat ze geen oog hebben voor verjonging in de vereniging. Het zesjarige jongste lid Evelien helpt de gemiddelde leeftijd wat om laag te brengen. Al met al is het een hechte vereniging met na de opening van de vogelshow een heuse bingo en de trekking van de grote loterij met prachtige prijzen. 

Bij Daan en Appie van Café Bij Verhoeven in de Kerkstraat is de plek waar de jaarlijkse vogelshow gehouden wordt.

Er wordt nagedacht hoe er meer aandacht gevestigd kan worden op de vogelshow. Een idee wordt in overweging genomen om komend jaar een naaktkalender te maken. Niet van de vogels, maar van het voltallige bestuur. 

Zanglust vogel vereniging
Zanglust vogel vereniging
Zanglust vogel vereniging


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief