Rien en Annie Doomen
Rien en Annie Doomen Foto: Tom Rietveld

Huidige eigenaar Café Kerkzicht: ‘Ooit waren er in Standdaarbuiten dertien cafés’

Door: Tom Rietveld Algemeen

Annie Doomen vertelt: “Er is een projectontwikkelaar, die het pand wil kopen om het af te breken en er drie appartementen van te maken. Dat hebben we even afgehouden. We moeten stoppen vanwege onze gezondheid. Ik heb rugklachten en een paar maanden geleden een hartinfarct gehad.” Rien heeft veel last van zijn benen en kan niet zo lang meer staan. “Jammer want we kunnen terugkijken op een mooie tijd om 17 jaar lang met jong en oud om te gaan in een bruisende gemeenschap.”

 

Rien Doomen: “Ik ben hier twee straten verderop geboren en ben verknocht aan dit dorp. Eerder altijd met auto’s en een garage bezig geweest. Toen dit café te koop kwam voor een redelijk bedrag hebben we in een gekke bui binnen 24 uur besloten om het te kopen. En samen op het werk is gezellig. Ja ik ben nu 65 jaar en er gaan wel wat uurtjes inzitten. 

Er komt hier gelukkig ook veel jeugd. Er is dan ook voortdurend veel te doen hier, darten, formule 1 kijken, WK voetbal, kaartavonden en bingo. Het jaarlijkse carnaval. Of gewoon wat eten of drinken op het terras. En volop biljarten De meeste biljart verenigingen zijn 50+, maar hier hebben we ook een jongere groep 30+.

Ooit waren hier 13 cafés en wij zijn de laatste. Heel vroeger lag er bij de Mark een pontje van en naar Stampersgat, Fijnaart of Willemstad. Om de Mark over te steken, moest je hier overstappen en toen was elk café ook een wachtruimte, daarom al die cafés”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief