Peter Smit
Peter Smit Foto: Tom Rietveld

Vaste cafégast Peter: ‘Als je het uitsmeert over vijf jaar red je het café al voor vijftig euro per maand’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Peter Smit is een trouwe biljarter van Café Kerkzicht en zou het bijzonder jammer vinden als het zou verdwijnen. Peter: “Ja we weten het al een tijdje dat dit zou kunnen gebeuren. Dat we deze plek kwijt kunnen raken. Het is voor Standdaarbuiten heel belangrijk, dat het blijft bestaan. Zelf zit ik bij de biljartvereniging Kerkzicht in de avonduren. Het café is zes dagen per week geopend, dus is er 6 dagen biljart. Op dinsdag gesloten. Er wordt hier elke dag biljart gespeeld.

Biljart doet leven (BDL)

Ik zit ook nog in BDL, de vereniging voor ouderen 63 jaar tot 89 en die spelen twee middagen per week.

De wijkvereniging doet hier allerlei activiteiten. Evenals het KBO. Het is voor ons ondenkbaar dat Kerkzicht er straks niet meer zou zijn. Het is hier oergezellig - ons kent ons - en dat is heel belangrijk”.

Al een certificaat gekocht?

“De certificaten kosten € 3000 per stuk en dat is wel een pittig bedrag, maar ik kom uit een groot gezin met broers en zussen en die komen ook allemaal graag hier en zijn bijna allemaal lid van de een of andere vereniging. Dus bekostigen we het samen. Het is natuurlijk te hopen dat het allemaal gaat lukken. Aan de andere kant als je 3000 euro uitsmeert over vijf jaar, dan kost het je € 50 per maand of € 11,54 per week. Het certificaat behoudt zijn waarde. En je blijft mede-eigenaar. Win-win dus.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief