Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Ondernemers klaar voor een mooi 2023 in Zevenbergen

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Een bewogen jaar voor ondernemersvereniging Zevenbergen. Vier bestuursleden stapten op en langzaamaan krijgen de overgebleven leden samen met twee nieuwe bestuursleden weer een beetje grip op de zaak. “Bij iedere vereniging wisselt het bestuur wel eens, om de paar jaar heb je daar mee te maken.,” zegt Dick Hartmannan van de ondernemersvereniging. Toch kijkt hij graag vooruit naar een nieuw jaar met nieuwe kansen en ideeën.

Het meest zichtbare voor inwoners en bezoekers van het centrum van Zevenbergen was het ontbreken van de feestverlichting afgelopen december. “Die verlichting hebben we moeten annuleren, ik wist niet wat de financiële situatie aan het einde van het jaar was en de feestverlichting kost zo twaalfduizend euro. Daarom hebben we besloten dit seizoen geen lampjes op te hangen,” legt Hartmann uit. 

Ook het uitwerken van plannen stond de laatste maanden op een laag pitje. “We wisten niet goed hoe de situatie er voor stond. We moeten als vereniging ook weten waar we aan toe zijn. Ik ben ontzetten blij dat we nu weer voldoende bestuursleden hebben. We hebben namelijk een kast vol leuke ideeën voor Zevenbergen, maar we moeten nog kijken wat en wanneer we die er uit trekken. Het organiseren van evenementen kost ook ontzettend veel tijd en geld, dat is iets was veel mensen vaak niet doorhebben.”

Marketing

Sinds een aantal jaar is er een ondernemersfonds in Zevenbergen. Wie een zaak heeft in het afgebakende gebied én reclame op de gevel heeft betaalt belasting. Dat geld komt in het fonds terecht. “Van dat geld hebben we veel in citymarketing gestoken. “We willen eigenlijk een merk maken Zevenbergen, daar hoort een verhaal bij maar ook social media en het organiseren van lokale evenementen. We hebben de Suiker Unie, de vlasindustrie en natuurlijk het teruggekeerde water, allemaal verhalen die verteld kunnen worden, zegt Hartmann.

Schone Lei

“We beginnen in elk geval dit jaar met een schone lei. Het havenfeest was mooi en we zouden het graag nog eens organiseren maar de organisatie kost echt veel energie en geld. Samen met verschillende partijen moeten we vooruit kijken, waar liggen kansen en welke kennis hebben we de afgelopen twee jaar opgebouwd. Ik zie het ook wel zitten om meer met verenigingen of scholen samen te werken. Ik zie het zo: nieuwe ronde, nieuwe kansen,” sluit Hartmann af.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief