Afbeelding
Foto: Archief Uitgeverij De Bode

Nog geen besluit over hondenlosloopterreinen

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - De commissievergadering verliep donderdag iets anders dan verwacht. Waar het college de hoop had binnekort een klap te geven op de aanpak van hondenlosloopterreinen waren verschillende politieke partijen dat het college niet voldoende onderzoek had gedaan naar de mening van omwonenden van deze terreinen want een ‘stads- of dorpstafel is iets anders dan een bewoner’.

In de meeste kernen is het de bedoeling dat de terreinen omheind worden. Er komt dan ook een bankje en er worden hoogteverschillen in het terrein aangebracht en een rioolbuis aangelegd voor de viervoeters om doorheen te rennen. Bij de stads- en dorpstafels is gebleken dat er vraag is naar meer afvalbakken maar soms ook extra verlichting op zo’n terrein. Vanuit de dorpstafel in Standdaarbuiten is de vraag waar er ruimte is voor een losloopterrein. In Willemstad zijn beide Singels nu losloopterrein, als de plannen doorgaan dan mogen de riemen alleen in de Kleine Singel nog af, hier komt geen hekwerk. 


In het hondenbeleid van de gemeente staat dat honden altijd aangelijnd moeten zijn, behalve in de losloopgebieden. Ook geldt er een opruimplicht voor hondenpoep. In de gehele gemeente zijn honden verboden in speelpleinen, ook als ze aangelijnd zijn.

Wethouder Jack van Dorst had het liefst gehad dat het voorstel donderdag wel besproken was. “Het is onzinnig om een inspraaktraject te doorlopen als de raad uiteindelijk misschien nee zegt tegen dit voorstel,” reageerde Van Dorst in de vergadering. Omdat volgens Van Dorst voor de uitvoering van de plannen de gemeente toch wel contact zoekt met de omwonenden. De bal ligt nu terug bij het college, het is nog niet bekend wanneer het onderwerp opnieuw op de agenda komt van de gemeenteraad.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief